(VERSIÓN EN CASTELLANO MÁS ABAJO)
· · · ·

TRANSURBANISMES o més enllà de la ciutat

Com es documenta el caminar?
On son els límits del que entenem per urbà?

Com es fotografia un paisatge en/de trànsit?



Trans- “A través de”, “a l’altra banda de”. Acció de creuar, de travessar.

El workshop Transurbanismes o més enllà de la ciutat, vol assajar, des de la fotografia i el caminar, diverses formes de narrar la perifèria de la ciutat contemporània. Som conscients de que la paraula perifèria és un terme permanentment qüestionat i condemnat a la re-invenció, però, malgrat tot, encara ens resulta vàlid per fer referència a aquell “etern més enllà urbà”. Caminarem doncs una part de la perifèria de la ciutat de Barcelona. Ens hi endinsarem, l’explorarem i la fotografiarem, entenent l’acció de caminar com una eina per a conèixer allò que ens envolta. Caminar com una forma d’acotar i experimentar des de la nostra escala humana, tant física com emocional, l’entorn que transitem.


SESSIONS DEL TALLER

1a SESSIÓ: OBERTURA i PRESENTACIÓ TEÒRICA
Dijous 4 de Novembre - 18:30 a 21:30
Lloc: Galeria "Vacíos Urbanos" - C/ Milà i Fontanals 44-46

Primera part: Breu explicació de la nostra trajectoria i treballs. Presentació del grup.Pausa de 15-20 min amb “piscolabis” al pati. Segona part: Es mostraran diversos treballs sobre fotografia, perifèria i travessía així com diferents maneres d'entendre-la i interpretar-la.

2a SESSIÓ: EXPLORACIÓ FOTOGRÀFICA
Dissabte 6 de Novembre - 10:00 a 20:00.
Lloc a concretar.

Quedarem a les 10:00 del matí a un lloc encara per concretar per iniciar una exploració a peu de tot un dia per una part de la perifèria de Barcelona. A partir del recorregut anirem aclarint dubtes i generant noves preguntes relacionades amb la fotografia, les perifèries i el fet de caminar. (El recorregut és sorpresa)

Cal portar càmera propia. Dinar i transport no inclòs.

3a SESSIÓ: PRESENTACIÓ DELS TREBALLS
Disabte 13 de Novembre - 16:30 a 20:30
Lloc: Galeria "Vacíos Urbanos" - C/ Milà i Fontanals 44-46

La tercera i darrera sessió, serà una presentació col·lectiva de les fotografies resultants del passeig per la perifèria de Barcelona. Partint de la pregunta “Com es documenta el caminar?”, i a partir de la selecció de deu fotografies per part de cada participant, parlarem de les interpretacions i dubtes que hagin anat sortint, tant de caràcter técnic (fotografia) com vivencial (el fet de passejar, la perifèria, l’urbanisme).

El material resultant del taller es publicarà en el blog del projecte i al de “Los Vacíos Urbanos”. Depenent del número de participants i de la disponibilitat ens plantejarem realitzar una posterior exposició a la galeria.


PREUS i INSCRIPCIONS

PREU
60 Euros

INSCRIPCIONS
Data final d'inscripcions: 29 d’octubre
Confirmació dels participants: 1 de novembre (Places limitades)

Inscripcions o informació a claranubi@yahoo.es